Flokulasyon

İlk hali İşlenmiş hali Son hali

Alman patentli ve kimyasal değeri normlardan daha düşük ürünümüz sayesinde hangi atık su olursa olsun KOI, BOI ve PH değerlerini dengeler ve tek seferde resimlerde görüldüğü şekilde arıtma işlemini sağlamaktadır.

Bizim ürünümüz sayesinde endüstriyelde kullanılan FE III klotrit tok sit hidroksit ve polimer gibi maddelerin hepsini ayrı ayrı kullanmanıza gerek yoktur

“FLOCULANT” Türkiye’de ilk defa, Güçlü Alman patentli, Düşük Kimyasal Oranı ile, Kolay Kullanım şekli, Az Dozda etkin Arıtma sonucu, Tasarruflu kullanım, Elektrik ve Enerji tasarrufu, Kısa sürede Arıtma zamanı, Mevcut kullanılan Malzemelerden, daha düşük Maliyetli, Mevcut var olan, arıtma sisteminin kullanılması veya üzerinde küçük bir Revizyon ile kullanılır hale getirilmesi. Avrupa ve diğer ülkelerde örn.(Almanya, Polonya, Hollanda, İtalya ve Rusya…)gibi ülkelerde ön sıralarda Tercih edilen ve kullanılan ürünlerden biridir.

 

 

Reaksiyon Maddeleri / Ayrıştırma Maddesi - Flokulant

 

Her türlü üretimden çıkan atıksuyun yeniden kullanıma hazırlanması

 

Ayrıştırma maddesi Flokulan: Basit, hızlı ve güvenli! Standart ayrıştırma maddesinden özel olarak geliştirilmiş yüksek ayrıştırma maddesine kadar. Her atıksu için özel flokulant.

 

Kullanım Alanı: Boya ve Lake, Baskı Boyaları, Tekstil Boyası, Duvar Boyası, Yağ bazlı Boyalar, Yağ bazlı Sular, Yapıştırıcılar, Tutkal, Döküm Tozları, Seramik Tozları, Mermer Tozları ve Kimyasal arıtma sistemlerinde kullanılan, Maddelerin arıtılmasında kullanılır.

 

Kullanım: Her branştan kirletilmiş yıkama- ve atık suları için standart ayrıştırma maddeleri.

 

Dozaj: Dozaj yavaşça elle veya bir kuru malzeme dozaj kutusu ile yapılabilir. Kullanım bir karıştırma haznesi içinde ona ait bir karıştırma aleti ile gerçekleştirilir. Karıştırma süresi 5 - 15 dakikadır.

 

Dozaj Miktarı: Flokulant ürünün seçimi laboratuvar deneylerinde gerçekleşir. Dozaj miktarı ayarı uygulanacak iş için yerinde yapılmalıdır.

 

Etkileri: Ürünler farklı nedenlerle bulanmış suyun içindeki tanelerin suyun yeniden kullanılabilecek hale gelebilmesi için işlemden geçmesidir. Zararlı maddeler koagulat içinde toplanarak absorbe edilir ve sedimentasyon yolu ile veya balçık içinden çıkarılarak ayrıştırılır.

 

Özellikleri:

  • Görünüm: açık-bej, toz şeklinde
  • Akışkanlığı: türüne göre 680 - 1100 kg/m3
  • pH-Değeri: Türüne göre nötr, hafif asitli veya alkalik ayarlanmıştır
  • Kullanım Yoğunluğu: SM-ürünleri doğrudan kullanılmalıdır. Daha önceki suda çözülme veya çözme işlemi ürünü kullanılmaz hale getirir.
  •  

    Teslim şekli: Çok katlı plastik torbalar - 25 kg Paletler - 500 kg

     

    POLİELEKTROLİT NEDİR?

    POLİELEKTROLİT, ORGANİK YAPIDA, ACRYLAMİD TÜREVİ OLAN VE ASİT-BAZ GİBİ METALİ, CİLDİ AŞINDIRAN (KOROZİF) HİÇ BİR MADDE İÇERMEYEN, İÇME SULARININ ARITIMINDA DAHİ KULLANILABİLEN BEYAZ TOZ FORMUNDA BİR KİMYASALDIR. İLERİ BİR TEKNOLOJİ İLE VE YALNIZCA BAZI YABANCI ÜLKELERDE ÜRETİLEBİLMEKTEDİR.

    TAŞIDIKLARI ELEKTRİK YÜKLERİNE GÖRE ANYONİK, KATYONİK VE NANYONİK OLMAK ÜZERE 3 ÇEŞİDİ VARDIR. ANYONİK POLİELEKTROLİT (-), KATYONİK POLİELEKTROLİT İSE (+) ELEKTRİK YÜKÜNE SAHİP OLUP, NONYONİK POLİELEKTROLİT ELEKTRİK YÜKÜ İÇERMEMEKTEDİR.

     

    POLİELEKTROLİTİN ÇALIŞMA MEKANİZMASI AŞAĞIDAKİ RESİMDE GÖRÜLEBİLMEKTEDİR:

     

    POLİELEKTROLİT TOZ HALİYLE DEĞİL, SUDA ÇÖZÜNMÜŞ HALİYLE KULLANILIR. ÜRÜNÜN SUDAKİ ÇÖZELTİSİ, MERMER VE SERAMİK SANAYİİ ATIKSULARINDA BULUNAN KİREÇ TOZU, VB. ÇÖKELEMEYEN HAFİF TANECİKLERİ ELEKTRİKSEL ÇEKİM YOLU İLE ÖNCE BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRMA, SONRA İSE YUMAKLAŞTIRIP AĞIR HALE GETİRME VE ÇÖKELTEREK SUDAN AYIRMA ÖZELLİĞİNE SAHİPTİR. DOĞRU ORANLARDA KULLANILDIĞINDA TAMAMI ÇÖKELEN TANECİKLERLE BİRLİKTE ÇAMURUN İÇİNDE BULUNMAKTA, ARITILIP TESİSE GERİ DEVİR EDİLEN SUYUN İÇİNDE KALMAMAKTADIR.

     

    POLİELEKTROLİT ÇÖZELTİSİ NASIL HAZIRLANIR VE DOZLANIR?

    ÖNCELİKLE 1 TON SU, ÇÖZELTİ HAZIRLAMA TANKINA ALINIR. KARIŞTIRICI SUYUN İÇİNDE DAKİKADA 400-700 DEVİR DÖNECEK ŞEKİLDE ÇALIŞTIRILIR. 1 KG TOZ POLİELEKTROLİT TUZ EKER GİBİ AZAR AZAR KARIŞAN SUYUN İÇİNE AKTARILIR VE TAMAMI BOŞALTILDIKTAN SONRA KARIŞTIRICININ HIZI DAKİKADA 300 DEVİRE ÇEKİLİR. BU MİKTARLAR İLE HAZIRLANAN ÇÖZELTİ % 0,1'LİK KONSANTRASYONDADIR. TANKA KONAN SU VE TOZ POLİELEKTROLİT MİKTARLARININ DEĞİŞTİRİLMESİ İLE ÇÖZELTİ KONSANTRASYONU FARKLI DEĞERLERE ÇEKİLEBİLİR FAKAT BU KONSANTRASYONUN .% 0.1 İLE .% 0,2 ARALIĞINDA KALMASINA DİKKAT EDİLMELİDİR. ÇÖZELTİNİN ATIKSUYA DOZLANABİLİR HALE GELMESİ İÇİN MİNİMUM 30-45 DAKİKA BOYUNCA KARIŞTIRMA İŞLEMİNE DEVAM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR. AKSİ TAKDİRDE POLİELEKTROLİT TANECİKLERİ SUDA TAM ÇÖZÜNEMEYECEK VE ÇÖZELTİ VERİMİNDE KAYIP OLUŞACAKTIR. KARIŞMIŞ ÇÖZELTİYE SONRADAN EK POLİELEKTROLİT İLAVE EDİLMEMELİDİR. POLİELEKTROLİT ÇÖZELTİSİ, TESİSTEN ÇIKAN ATIKSUYUN DEBİSİ İLE KIYASLANDIĞINDA ÇOK AZ MİKTARLARDA DOZLANIR. BU NEDENLE ÇÖZELTİNİN ATIKSU HAVUZU YA DA TANKI İÇİNDE HOMOJEN (EŞİT) BİR ŞEKİLDE DAĞILMASI ÇOK ÖNEMLİDİR. ÇÖZELTİNİN ATIKSU İLE KARIŞABİLMESİ İÇİN TESİS İÇİNDE DOZLANABİLECEĞİ EN UYGUN YERİN BELİRLENMESİ VE BU KARIŞMAYI SAĞLAYACAK AMA POLİELEKTROLİTİN OLUŞTURDUĞU KİRLİLİK YUMAKLARINI BOZMAYACAK BİR KARIŞMA ŞİDDETİNİN SAĞLANMASI ÖNEMLİ KISTASLARDIR. ‰ 1'LİK ÇÖZELTİNİN DOZLAMA MİKTARI 1 M³ ATIKSU İÇİN 1-5 LT ARASINDA DEĞİŞMEKTEDİR. EN UYGUN DOZAJ 1 LT'DEN BAŞLANILARAK YAVAŞ YAVAŞ ARTTIRMA YOLU İLE TESPİT EDİLMELİDİR.

     

    POLİELEKTROLİT KULLANIMI VE TESİS İŞLETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • ÜRÜN, HİDROSKOPİK ÖZELLİĞİNDEN DOLAYI HAVADAKİ NEMİ BİLE TUTABİLECEK KADAR HASSAS YAPIDADIR VE NEM ÜRÜNÜN TOPAKLAŞIP BOZULMASINA NEDEN OLMAKTADIR. ÜRÜNÜN EN DOĞRU SAKLANMA ŞEKLİ, AĞZI SIKICA KAPATILMIŞ AMBALAJININ İÇİNDE, NEMSİZ BİR ORTAMDA TUTULMASIDIR.
  • TOZ HALDEKİ ÜRÜNÜN EN VERİMLİ HALİYLE KULLANILABİLMESİ İÇİN 2 YIL İÇİNDE TÜKETİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
  • ÇÖZELTİ HALİNDEKİ ÜRÜNÜN EN VERİMLİ HALİYLE KULLANILABİLMESİ İÇİN 3-4 GÜN İÇİNDE TÜKETİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
  • DAHA BERRAK SU ELDE EDİLEBİLECEĞİ DÜŞÜNCESİYLE TESİSE GEREĞİNDEN FAZLA POLİELEKTROLİT ÇÖZELTİSİ VERİLMEMELİDİR ÇÜNKÜ TAM TERSİ, ÜRÜNÜN AŞIRI KULLANIMI SUDA BULANIKLIĞA NEDEN OLMAKTADIR.
  • ÇÖKELTİM SİLOSUNUN KONİK KISMINDA VEYA HAVUZUN DİBİNDE BİRİKEN ÇAMURUN SIK SIK ÇEKİLMESİ GEREKMEKTEDİR ÇÜNKÜ ÇAMURUN YÜKSELMESİ DE TEMİZLENEN SUYUN BULANMASINA NEDEN OLMAKTADIR.
  • SİLO SİSTEMLERİNDE, SİLOYA BASILAN ATIKSUYUN DURMASI VE TEKRAR BASILMASI ARASINDA GEÇEN BEKLEME SÜRESİ KISA TUTULMAMALIDIR. AKSİ TAKDİRDE YUMAKLAŞAN KİRLİLİKLER ÇÖKELECEK ZAMAN BULAMAYACAK VE ÇIKIŞ SUYU BULANACAKTIR.
  • TESİSTE SIK SIK ELEKTRİK KESİNTİLERİ OLMASI SENSÖRLERE BAĞLI OLARAK DEVREYE GİREN ÜNİTELERİN ÇALIŞMASINDA SORUNLAR OLUŞTURABİLMEKTE, BU DURUM DA ARITILMIŞ SUDA BULANIKLIĞA NEDEN OLMAKTADIR.
  • ÜRÜNÜN TOZ HALDE KULLANILMASINDAN KESİNLİKLE KAÇINILMALIDIR.
  • HAZIRLANAN POLİELEKTROLİT ÇÖZELTİSİ İÇİNDE TOPAKLAR VE ÇÖKELMİŞ KATI TANELER OLUŞMUŞ İSE, ÇÖZELTİ TOPAKLARDAN TEMİZLENDİKTEN SONRA KULLANILMALI YA DA YENİDEN HAZIRLANMALIDIR.
  • ATIKSU ARITMA TESİSİNDE KULLANIM

  • KİRLİ SU KUYUSU
  • KİRLİ SU TRANSFER POMPASI-DALGIÇ POMPA
  • POLİELEKTROLİT HAZIRLAMA TANKI
  • POLİELEKTROLİT DOZAJ POMPASI
  • ÇÖKELTME TANKI
  • TEMİZ SU DEPOLAMA TANKI
  • ÇAMUR ÇIKIŞ VALFİ
  • ÇAMUR MİKSERİ
  • FİLTRE PRES BESLEME POMPASI
  • FİLTRE PRES
  • HAVUZ SİSTEMİNDE KULLANIM